Loviisan Keilailuliiton säännöt, hyväksytty 14.5.2018
1§
Yhdistyksen, jota näissä säännöissä kutsutaan liitoksi, nimi on Loviisan Keilailuliitto - Lovisa Bowlingförbundry. Sen kotipaikka on Loviisan kaupunki ja yhdistysrekisterin rekisterinumero
145.286.
2§
Liiton tarkoituksena on johtaa ja valvoa toiminta-alueellaan keilailu-urheilun kehittämistä, edistää sitä ja sen tunnetuksi tekemistä sekä toimia liittoon kuuluvien keilaseurojen yhdyssiteenä. Tämän tarkoituksen saavuttaakseen liitto kaikin tavoin valvoo ja tukee jäsenseurojensa toimintaa, harjoittaa keilailua ja sen kehitystä koskevaa tiedotustoimintaa, järjestää seuroille ja niiden jäsenille vuosittain yhteisen kilpailuohjelman sekä ylläpitää yhteyttä sen kanssa yhteistoiminnassa oleviin niin koti- kuin ulkomaisiin keilailuliittoihin.
3§
Liiton asioita hoitaa lainmukaisena vaalikokouksen valitsema hallitus, johon kuuluu liiton puheenjohtaja sekä 4-8 varsinaista ja 2 varajäsentä. Puheenjohtaja valitaan 2 vuodeksi kerrallaan. Hallituksen varsinaiset ja varajäsenet valitaan 2 vuodeksi ja heistä puolet ovat vuosittain erovuorossa.
4§
Hallitus valitsee keskuudestaanvarapuheenjohtajan sekä valitsee sihteerin ja rahastonhoitajan sekä muut mahdolliset tarvittavat virkailijat. Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan kutsusta tai jos vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii. Hallitus on päätösvaltainen, jos vähintään puolet sen jäsenistä on saapuvilla ja kokouksesta on ilmoitettu kaikille. Liiton nimen kirjoittaa joko puheenjohtaja yksin tai varapuheenjohtaja yhdessä sihteerin tai rahastonhoitajan kanssa. Hallitus voi myös määrätä toimihenkilön kirjoittamaan yksinään liiton nimen.
5§
Hallitus toimii liiton toimeenpanevana elimenä ja sen tehtäviin kuuluu:
1.
Valvoa liiton yleisiä ja taloudellisia etuja sekä sääntöjen ja kilpailu- ja muiden määräysten noudattamista.
2.
Kutsua koolle liiton kokoukset, valmistaa liiton kokouksessa käsiteltävät asiat, panna täytäntöön tehdyt päätökset sekä huolehtia liiton juoksevista asioista ja tehdä toiminnan edistämistä tarkoittavia aloitteita.
3.
Järjestää tai velvoittaa jäsenyhdistyksiä järjestämään yleisiä keilailukilpailuja sekä valvoa, että niissä noudatetaan voimassa olevia sääntöjä ja määräyksiä.
4.
Ratkaista liiton piirissä mahdollisesti ilmenevät erimielisyydet sekä tarvittaessa Suomen Keilailuliiton sääntöjen sallimissa puitteissa ryhtyä rankaisutoimenpiteisiin.
5.
Pitää pöytäkirjaa kokouksissa tehdyistä päätöksistä sekä kirjanpitoa liiton rahavaroista ja omaisuudesta.
6.
Pitää luetteloa liiton yhdistysjäsenistä sekä yhdistysjäsenten ilmoittamista keilaajajäsenistä.
7.
Edistää ja tukea keilailuyhdistysten syntymistä sekä lajiin liittyvää muuta toimintaa.
6§
Liiton yhdistysjäseneksi voi päästä jokainen rekisteröity keilailuyhdistys, johon kuuluu vähintään kuusi jäsentä ja jonka liiton hallitus hyväksyy. Liiton jäsenyyttä tulee hakea kirjallisesti hallitukselta.
7§
Liiton jäsenten kilpailuoikeudesta ovat voimassa Suomen Keilailuliiton kilpailu-, edustus- ja muut tätä asiaa koskevat määräykset.
8§
Liiton tilivuosi on 1.8. – 31.7. Tilien tulee olla päätetyt viimeistään elokuun 30. päivään mennessä, jolloin ne pöytä- ym. asiakirjoineen on jätettävä toiminnantarkastajalle. Toiminnantarkastajan on jätettävä tarkastuskertomus hallitukselle 14 päivän kuluessa siitä, kun toiminnantarkastaja on saanut tarvitsemansa asiakirjat. Liiton vaalikokous pidetään touko-kesäkuun aikana ja tilikokous syys-marraskuun aikana sekä ylimääräiset liiton kokoukset, milloin hallitus katsoo sellaisten pitämisen
tarpeelliseksi tai vähintään 3 jäsenyhdistystä sitä kirjallisesti hallitukselta pyytää esittäen samalla ne kysymykset, jotka halutaan kokouksessa käsiteltäviksi. Kokouspaikan ja –ajan määrää hallitus.
9§
Liiton kokouksen kutsu, jossa on mainittava kokouksessa käsiteltävät asiat, on julkaistava ainakin 7 päivää ennen kokousta Loviisan keilahallin ilmoitustaululla.
10§
Jokaisella jäsenyhdistyksellä on liiton kokouksissa yksi ääni kutakin alkavaa 10 rekisteröityä jäsentä kohti. Kuitenkaan mikään jäsenyhdistys ei saa äänestää enemmällä kuin yhdellä neljänneksellä
kokouksessa edustettuina olevasta äänimäärästä. Sama henkilö saa edustaa ainoastaan yhtä jäsenyhdistystä ja hänen tulee olla tämän rekisteröity jäsen. Jäsenyhdistykset valitsevat yhden äänioikeutetun edustajan ja lisäksi enintään kaksi edustajaa, joilla on puhe- mutta ei äänestysoikeutta,
käyttämään edustusoikeuttaan liiton kokouksissa.
11§
Kokouksessa ratkaistaan yksinkertaisella ääntenenemmistöllä kaikki muut käsiteltäviksi ilmoitetut asiat, paitsi ne, joista näiden sääntöjen 14§ kohdassa on erikseen määrätty. Vaalit toimitetaan avoimella äänestyksellä, ellei joku kokouksen äänivaltaisista jäsenistä vaadi suljettua äänestystä. Äänten mennessä tasan ratkaisee arpa.
12§
Liiton vaalikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
1.
Valitaan kokoukselle puheenjohtaja ja sihteeri
2.
Valitaan 2 pöytäkirjantarkastajaa ja 2 ääntenlaskijaa.
3.
Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4.
Määrätään hallituksen jäsenille ja toiminnantarkastajalle maksettavien palkkioiden suuruus
5.
Valitaan liitolle puheenjohtaja joka toinen vuosi
5.
Valitaan hallituksen 2-4 varsinaista ja 1 varajäsen eroamisvuorossa olevien tilalle
6.
Valitaan toiminnantarkastaja ja hänelle varahenkilö tai –yhteisö
7.
Vahvistetaan seuraavan kauden toimintasuunnitelma
8.
Määrätään vuosi- ja kirjaamismaksut
9.
Vahvistetaan seuraavan kauden talousarvio
10.
Valitaan liiton edustajat eri järjestöjen ja yhteisöjen kokouksiin, joissa liitolla on etuja valvottavanaan tai annetaan hallitukselle valtuudet valita Loviisan Keilailuliiton edustajat niiden kokouksiin
11.
Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
13§
Liiton tilikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
1.
Valitaan kokoukselle puheenjohtaja ja sihteeri
2.
Valitaan 2 pöytäkirjantarkastajaa ja 2 ääntenlaskijaa
3.
Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4.
Hyväksytään edellisen kauden toimintakertomus
5.
Esitetään tilinpäätös ja toiminnantarkastajan lausunto sekä vahvistetaan tilinpäätös
6.
Päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle
7.
Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
14§
Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen vaali- tai tilikokouksessa vähintään 3/4 enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.
15§
Yhdistyksen purkautuessa tai jos se lakkautetaan, yhdistyksen varat käytetään yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen tarkemmin määrittämällä tavalla.
16§
Tapauksissa, joissa näissä säännöissä ei ole nimenomaisia määräyksiä tai soveltamisohjeita, noudatetaan voimassaolevan yhdistyslain säännöksiä.